Anne et Emmanuelle.

29 Jan

contactDeze week waren wij, net als vorig jaar, uitgenodigd – zie berichtje van 5 februari 2014 – in Lalbenque voor ” le déjeuner aux truffes ” door het wijnhuis Burc uit Cahors.

Het ” déjeuner ” was net las vorig jaar overvloedig, heel lekker et ” très sympa ” met een mengelmoes van nationaliteiten aan onze tafel Amerikanen en Portugezen….en Anne en Emmanuelle de dochters des huizes welke nu als 6de generatie Burc de leiding hebben over het familiedomein in Puy – L’Evêque .

Beide dames hebben hun schouders gezet onder het wijndomein om de erfenis van de vorige generaties te bewaren en het werk van hun ouders verder te zetten. Anne, links, maakt de wijn en Emmanuelle zorgt voor de nodige input om de wijn ook verkocht te krijgen. Voor het ogenblik wordt zo’n 40% verkocht in het buitenland waaronder….China.

De eerste verwijzing naar de fam.Burc in Cahors  vindt men in de archieven reeds in 1456, de eerste sporen van wijnbouw tussen 1663 en 1838….

Nu heeft de familie ongeveer 50 hec.beplant met hoofdzakelijk Malbec, de typische Cahorsdruif, en Merlot.

De wijn behoort tot de top in Cahors met als absolute topper L’Authentique welke wordt gemaakt van 100% Malbecdruiven met de hand geplukt van wijnranken van min.60 jaar oud, wijn voor de echte liefhebber en uiteraard redelijk zeldzaam.

 

Chambres d’hôtes Domaine La Paillote

 

http://www.lapaillote.eu

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: