Couleur et histoire!

27 Okt

REISDEELEEN3Na de Ariège verlieten we de regio Midi-Pyrénees voor de Languedoc Roussillon – het eerste dept.dat ons pad kruiste van de Aube.

We maakten van de gelegenheid gebruik om 2 ” musts ” te bezoeken: Mirepoix en Carcassonne, allebei historisch belangrijk maar o zo verschillend – in Mirepoix is het historisch centrum een oase van kleur, de oude huizen zijn gebouwd op houten palen en voorzien van felgekleurde gevels in klei, de overdekte marktplaats is van latere datum maar heel mooi.

Mirepoix is een Angelsaksich bastion waar men nu nog meer Engels hoort praten dan Frans.

Carcassonne is met geen woorden te beschrijven en stond al heel lang op mijn verlanglijstje gezien zijn historische waarde – de oude vestingstad is gewoon indrukwekkend en geeft een goed idee van het belang van de stad als verdedigingsbolwerk in het verleden, het is er terzelfdertijd somber en bruisend en héél, héél druk bezocht, ook in het najaar!

Wat ons opviel was de alom tegenwoordige strakke mistral wind – bij toeval raakten wij in gesprek met de uitbaatser van één van de vele winkeltjes, ze heeft een mooi assortiment Murano en wij zijn altijd op zoek naar eendjes zodus…., de kranige dame, in de zeventig jaar jong was geboren in Carcassonne en woont er reeds gans haar leven, zij vertelde ons dat er één zaak was waar zij nooit heeft aan kunnen wennen: de dominante mistralwind die Carcassonne in zijn greep heeft.

Later tijdens onze trip werd ons bevestigd dat Carcassonne de plaats is waar de mistral het meest dominant is in het zuiden van Frankrijk.

Chambres d’hôtes Domaine La Paillote

www.lapaillote.eu

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: